top of page
eline_edited.jpg

Eline Van Garsse – klavecimbel, klavierklas en begeleiding

Ik houd van Franse laatbarok met componisten als Jacques Duphly, Jean-Philippe Rameau en Jean-Baptiste Forqueray. Ook van een temperamentvolle sonate van Domenico Scarlatti kan ik enorm genieten. Maar eigenlijk kan ik me, van zodra ik me begin te verdiepen in een bepaalde componist of stijlperiode, verliezen in eender welke muziek.

Ik heb thuis een prachtig Italiaans klavecimbel gebouwd door Gabriele Gamberi en beschilderd door zijn vrouw, Elisabetta Lanzoni. Het is een kopie van een instrument dat in 1702 door Antonio Migliai in Firenze werd gemaakt. Het originele instrument bevindt zich momenteel in het Muziekinstrumenten Museum van de Universiteit van Leipzig. 

Ik zit alvast vol ideeën voor mogelijke projecten met mijn leerlingen: werken rond een bepaalde componist, een bepaald stuk, een bezoekje aan het historisch Dulcken klavecimbel in het Vleeshuis te Antwerpen, eens langsgaan bij een klavecimbelbouwer, leren over het onderhoud en stemmen van het klavecimbel,… 

Een paar jaar geleden speelde ik samen met Ewald Demeyere en zijn ensemble Bach Concentus enkele Bach concerto’s voor twee klavecimbels. De sfeer tussen de muzikanten was zeer fijn, we hebben veel gelachen en het was heerlijk musiceren samen.

 

Ontdek het klavecimbel...

Terug naar team...

bottom of page