top of page
Justin_edited.jpg

Justin Glaie – luit

Muziek uit het Engeland van Elizabeth I vind ik echt bijzonder. Hoewel ik van Dowland hou (wie niet?) zou voor mij Anthony Holborn wat meer bekendheid mogen krijgen. Hij schreef fantastische solostukken voor citer en bandora, en geweldige consortmuziek voor luit en gambaconsort.

 

Ik hou van alle instrumenten in mijn collectie! Ik kom bijvoorbeeld altijd graag terug naar mijn renaissanceluit van Ivo Magherini. De klank van dit instrument is helder en luid: perfect om andere musici te begeleiden en toch verfijnd genoeg voor solorepertoire. Ik ben ook wel een beetje trots op mijn zelfgebouwde theorbe! En wanneer ik me wat down voel, haal ik mijn renaissance-citer tevoorschijn. Zijn "renaissance-banjo"-accenten fleuren mijn humeur weer op!

 

Ik laat leerlingen heel graag samenspelen. Dat is voor mij immers de ziel van muziek. Ik vind het heel fijn als twee of meer leerlingen samen van muziek kunnen genieten. 


Mijn eerste cd-opname met Scherzi Musicali was stressvol, spannend maar ook heel leuk. Ik heb ook erg genoten van de concertuitvoeringen van "La Pellegrina" die ik samen met dit ensemble realiseerde. Het was boeiend om met tientallen andere ongelooflijke muzikanten samen te zijn, en de muziek is adembenemend. 

Ontdek de luit...

Terug naar team...

bottom of page