lambert_edited.jpg

Lambert Colson – cornetto

Mijn favoriete muziek is de polyfonie van het einde van de 16de eeuw. Een speciaal plekje in mijn hart is er voor Lassus, die alle stijlen meester is en ook ongelooflijk ontroert in zijn menselijkheid. Ik geniet er enorm van om als instrumentalist vocale muziek te spelen. Kunnen “zingen” op een instrument is wat mij heeft overtuigd om de cornetto te gaan spelen en dit aspect boeit mij elke dag opnieuw in alle muziekstijlen die ik benader.

 

Ik ben verliefd op de kleine cornetto van Paolo Fanciulacci met een zeer hoge toonhoogte (a=490hz) die ik in mijn collectie heb. Dit instrument zingt en "spreekt" als geen ander!

 

Een dierbare herinnering is een project rond Schütz' Psalmen Davids waarin ik de Brusselse conservatoriumstudenten mocht leiden. Ongelooflijke muziek die we konden uitvoeren met het orgel van de Kapellekerk in Brussel!

 

Mijn mooiste herinnering als musicus... de opname van onze tweede plaat met InAlto, een cd gewijd aan Schütz en zijn leerlingen (Schütz and his Legacy). Deze opname deed ik samen met collega's die mij heel dierbaar zijn. De planeten stonden helemaal goed, alles kwam samen en we konden met een jong, enthousiast muziekensemble iets heel moois te realiseren. Ook enkele concerten met Holland Baroque en Eric Vloeimans, vol van geweldige momenten in onze gezamenlijke improvisaties, zullen nog lang in mijn herinnering blijven!

Terug naar team...