top of page
lambert_edited.jpg

Lambert Colson – cornetto

Mijn favoriete muziek is polyfonie uit de late 16de eeuw. Lassus kan me enorm ontroeren! Als instrumentalist speel ik eigenlijk bijzonder graag vocale muziek. Kunnen “zingen” op een instrument is wat mij overtuigde om de cornetto te spelen. Dit aspect boeit mij elke dag opnieuw in alle muziekstijlen die ik benader.

 

In mijn collectie heb ik een cornetto gebouwd door Paolo Fanciulacci waar ik echt verliefd op ben. Dit kleine instrument heeft een heel hoge toonhoogte (a=490hz) en zingt en "spreekt" als geen ander!

 

Een fijne herinnering is een project rond Schütz' Psalmen Davids waarin ik de Brusselse conservatoriumstudenten mocht coachen. Ongelooflijke muziek die we konden uitvoeren met het orgel van de Kapellekerk in Brussel!

 

Mijn mooiste herinnering als musicus? Dat is de opname van onze tweede plaat 'Schütz and his Legacy' met mijn ensemble InAlto. Voor deze opname speelde ik samen met collega's die mij heel dierbaar zijn. Alle puzzelstukjes vielen op hun plaats en we konden met ons jong, enthousiast muziekensemble iets heel moois te realiseren. 

Ontdek de cornetto...

Terug naar team...

bottom of page