top of page

Pieter D'Hoe

natuurhoorn

Ik vind de muziek van Beethoven buitengewoon krachtig én ongelooflijk leuk om zelf te spelen. De man wist enorm goed wat hij schreef en waarom precies hij de muziek zo schreef. Daarnaast ben ik ook enorme fan van zowat alle barokmuziek die ik al op m’n pupiter kreeg. Barokmuziek is vaak vakwerk van de bovenste plank, als een beeldhouwwerk waarin het fijnste detail met uiterste precisie is uitgewerkt.


Mijn favoriete hoorn is een Courtois van rond 1820. Het is op dit moment het enige originele instrument uit mijn collectie. Een origineel instrument heeft natuurlijk enorm veel charme. Bovendien staat in de klankbeker een originele schildering, iets wat men toen wel vaker deed.


Tijdens de Corona-epidemie maakte ik voor mijn leerlingen een arrangement voor vier hoorns van het begin van de Roma-symfonie van George Bizet. Omdat ik geen leerlingen samen mocht ontvangen, nam ik de vier stemmen één voor één op met mijn leerlingen, om deze vervolgens boven elkaar te zetten. Het resultaat was geweldig!


Het leukste vind ik operaproducties: de wisselwerking tussen andere muzikanten, dirigent, solisten/acteurs, regisseurs is altijd heel speciaal. Geen twee uitvoeringen zijn exact hetzelfde. Als je dan nog eens werkt met zangers van topniveau, is het spelen én genieten tegelijk!

bottom of page