top of page
545A7701_edited.jpg

Veera Voordeckers – klavierklas, klavecimbel en begeleiding

De muziek van J.S. Bach is voor mij echt thuiskomen. Deze componist heeft vele belangrijke momenten in mijn muzikaal leven vergezeld: mijn eerste pianowedstrijd, waarop ik zijn portret won, mijn eerste stappen weg van moderne piano en mijn eerste kennismaking met het klavecimbel. Wanneer ik Bach speel ontdek ik elke keer weer een nieuwe laag van zijn muziek en van mezelf.
 

Ik heb een deel van mijn lerarenopleiding gedaan in India, en dat was een onvergetelijke ervaring. Op het einde van de lesperiode organiseerde ik samen met mijn collega een slotconcert voor de hele school. Na alle cultuurverschillen op vlak van organisatie, was het ongelooflijk om te zien hoe alles toch ongeveer op het juiste moment in orde kwam. De keyboard waarop ik de leerlingen ging begeleiden werd bijvoorbeeld pas halverwege het eerste lied op het podium gebracht, maar zelfs dat leek volledig te passen in het geheel. 

Het eerste grote conservatoriumproject dat ik op klavecimbel deed zal mij altijd bijblijven. Alles was nieuw, en toch voelde het als thuiskomen. Ik ervaarde alles waar ik als pianiste tevergeefs op zoek naar was geweest: het groepsgevoel, de drive, mee instaan voor de ritmische energie in het ensemble. Spelen in grotere ensembles vind ik zalig! Toch ben ik als pianiste ook heel trots op een liedproject rond Russische muziek en poëzie, dat we afgelopen lente in samenwerking met Stad Gent mochten brengen voor een publiek van mensen met dementie en hun naasten. Dit was het aandachtigste, warmste en fijnste publiek voor wie ik ooit heb gespeeld! 

 

Terug naar team...

bottom of page