top of page

José Gomes

dulciaan & barokfagot

Als ik één componist zou moeten uitkiezen - om te beluisteren op een onbewoond eiland - zou dat J.S. Bach zijn. De diepzinnigheid en vindingrijkheid in zijn muziek vind ik echt overweldigend.


De basdulciaan is mijn lievelingsinstrument. Ik hou enorm van de klank en de présence van dit instrument en het past perfect bij het repertoire dat ik het liefste speel. Om muziek te maken op dat onbewoonde eiland... zou ik een groep uitstekende zangers en blazers meenemen om 16de- en vroege 17de-eeuwse polyfonie te spelen.


Het leukste project dat ik met leerlingen realiseerde was tijdens een zomercursus. Ik liet er een grote groep kinderen kennismaken met vrije improvisatie. Ze waren zo creatief en enthousiast dat het erg moeilijk werd om hen iets anders te laten doen. Bij elke gelegenheid en in elke pauze improviseerden ze in steeds grotere groepen!


Ik koester hele fijne herinneringen aan de York Early Music-competitie waar ik in 2013 met mijn eigen klassieke blaaskwintet - het Thalia Ensemble - aan deelnam. De intense voorbereidingen, het verdiepen in het uitgekozen repertoire en het samenkomen van alles tijdens onze optredens... Als kers op de taart wonnen we de wedstrijd! Dat ik dit avontuur samen met vier dierbare vrienden mocht beleven, dat zal ik nooit vergeten. 

bottom of page