top of page
mary's chappel website.png

EARLY MUSIC & BEYOND


In hartje Brussel haalt een gedreven team van vakspecialisten de historische muziekinstrumenten van onder het stof. Wil je de wonderlijke klankwereld van deze instrumenten ontdekken of ben je gebeten door muziek uit vervlogen tijden? Dan is de oude muziek afdeling “Early Music & beyond” helemaal iets voor jou.

 

EM&B’s topleerkrachten nemen je op sleeptouw doorheen muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok en doen je ontdekken hoe ook vandaag muzikanten en componisten zich door oude instrumenten laten inspireren.

INSTRUMENTEN OUDE MUZIEK

Aanbod te Brussel-Centrum 

in de Hoofdstedelijke Kunstacademie

De leerkracht helpt je bij het vinden van een geschikt (huur)instrument. 

Bij EM&B zelf zijn er enkele huurinstrumenten beschikbaar aan heel democratische prijzen: barokfagot, dulciaan, gamba, luit, traverso, blokfluit en barokke vioolbogen. 

NIEUW! 

Historische Improvisatie - Cantare Super Librum

 

Een praktijk die de basis vormde voor elke muzikant uit de renaissance was het ‘improviseren’ van één of meerdere stemmen op een melodie.

In kleine groepjes onderzoeken we de historische technieken en methodes die gebruikelijk waren om deze eenvoudige melodie te transformeren in een ware polyfone constructie.

We maken onderweg ook kennis met de originele notatie.

 

voor gevorderde zangers en spelers van historische instrumenten

lessen o.l.v. Pieter De Moor

te Jette, twee wekelijks op vrijdag van 19u tot 21u

Image 1_edited_edited.jpg

ENSEMBLES

 

Naast instrumentles krijg je de kans om in ensemble te spelen en om op te treden in prachtige locaties in Brussel.

Ensemble

Charles Quint

De zangers van Charles Quint brengen samen het vocaal muzikaal erfgoed uit de renaissance tot leven. Verzameld rond één koorboek of enkel met een eigen stemboekje... vanuit de originele partituren trachten ze het klankideaal en de muzikale ervaring van die periode zo dicht mogelijk te benaderen.
 

Repetities o.l.v. Pieter De Moor

te Jette

bottom of page