top of page

Katelijne Lanneau

blokfluit & themadagen

De laat-middeleeuwse muziek met componisten als Matteo da Perugia en Filipotto da Caserta heeft een speciaal plekje in mijn hart. Hun muziek is tegelijk waanzinnig complex en betoverend mooi. 

Het favoriete instrument uit mijn blokfluitencollectie is een cylindrische alt in sol naar een model van de 16e eeuwse bouwer Rafi. Het instrument heeft een zachte maar uiterst ronde en ge-rafi-neerde klank. 

Een van de fijnste projecten die ik met mijn leerlingen realiseerde was een uitwisseling met een blokfluitklas uit Wenen. Samen creëerden we een nieuwe compositie van Frederik Neyrinck, getiteld ‘Bruegel Bilder’. Van de samenwerking met de componist over een optreden tussen de schilderijen van Bruegel in het Kunsthistorisches Museum te Wenen tot een groepsbezoek aan een spookhuis in Prater… het zijn stuk voor stuk ongelooflijke herinneringen. 

Met mijn blokfluitconsort B-Five maakten we enkele jaren terug een cd met consortsongs van Byrd. Het was een wilde fantasie van de groep om deze plaat samen met de topsopraan Sunhae Im te maken. Toen we daadwerkelijk de eerste keer samen met haar repeteerden was ik door het dolle heen. Het was een van mijn coolste en meest inspirerende muzikale ervaringen.

bottom of page