top of page

Kris Verhelst

klavecimbel

Reeds als kind was ik verzot op klavecimbel. Maar al snel begreep ik dat het spelen van ook alle andere klavierinstrumenten mij veel interessante inzichten zou verschaffen.

Naar mijn onbewoond eiland zou ik de Vespers van Monteverdi meenemen maar ook uiteraard alle klaviermuziek van J.S.Bach voor orgel, klavecimbel of klavechord. Dat wordt dan wel een dikke koffer…

Misschien is mijn echte passie wel het samenspelen met anderen. Daarom heb ik me al vele jaren verdiept in “Basso continuo”. In de theatrale Italiaanse stijl leef ik mij wellicht het meest uit.

 

Mijn persoonlijke collectie bestaat uit 5 klavecimbels en 1 klavechord. En binnenkort wordt daar nog een Italiaans ‘Organo di legno’ aan toegevoegd. Daaruit kiezen is onbegonnen werk. Mijn absolute leermeester was het historische “Dulcken-klavecimbel” van 1747 in het museum Vleeshuis te Antwerpen.

 

Enthousiasme doorgeven aan studenten uit alle hoeken van de wereld en hen begeleiden op hun persoonlijke weg vormen mijn drive voor het lesgeven.

 

Het “fijnste project” van mijn carrière is ongetwijfeld de decennialange muzikale samenwerking met mijn levenspartner Peter Van Heyghen.

bottom of page