top of page

Marrie Mooij

barokviool

Renaissance dansen, een sonate van Corelli, een mooie Franse ouverture, een partita van Bach of een strijkkwartet van Mozart,… Het blijft me boeien en ik speel het allemaal graag op mijn barokviool!

 

Naast mijn barokviool zou ik me graag een viola d’amore wensen. Het grote bereik, de prachtige akkoorden die het zo makkelijk laat klinken en de volle toon van het instrument vind ik prachtig! 

Een paar jaar terug speelde ik een heel bijzondere productie genaamd ‘Spirale’. In een klein middeleeuws dorpje in Frankrijk, in een oude kerk enkel met kaarsen verlicht, speelden we midden in de nacht een concert met strijkkwartet. We begonnen met vrolijke Afrikaanse muziek van Musa Suso en gingen daarna over naar heel introverte muziek met o.a. een langzaam deel uit een kwartet van Haydn, la Gamba van Ruffo en een passacaille van Marini. We sloten het concert af met een uitbundige chaconne voor twee violen van Biber. We speelden de stukken achter elkaar door, zonder één enkele keer te stoppen. Het was alsof we in een uur tijd een wereldreis hadden gemaakt.

bottom of page