top of page

Stefanie Troffaes

traverso & blokfluit

Wanneer ik muziek van J.S. Bach hoor of speel, heb ik het gevoel te aarden en ergens thuis te komen. In zijn muziek zit zo ontzettend veel van het leven vervat. Anderzijds krijg ik zo’n jubelend hart van Mozarts muziek. Wat een vrijheid, humor, diepgang en energie spreekt uit zijn schitterend georchestreerd oeuvre! 

De lieveling uit mijn instrumentencollectie is een traverso op 400Hz naar een model van I.H. Rottenburgh. Deze fluit werd gebouwd door Alain Weemaels en ik speel er intussen al meer dan 20 jaar op. Het instrument is zo speciaal omdat het een rijke resonantie in de laagte combineert met een glasheldere hoogte. Tevens heb ik er een speciale band mee door de vele geweldige producties die ik erop speelde.

‘Castor et Pollux’ was als kind mijn eerste kennismaking met de muziek van J.Ph. Rameau. Ik had eerder toevallig een opname van dit werk uit de bib meegenomen en was er meteen stapelgek op. Jaren later kreeg ik als muzikant meermaals de kans om opera’s van Rameau vanuit de orkestbak te ontdekken, ronduit geweldige ervaringen! Rameaus fabuleuze harmonie, verfijnde orkestraties en parels van fluitpartijen in combinatie met de geur van de coulissen, de gezelligheid in de orkestbak en de magie van het rode doek… dat maakt het tot één groot feest.

bottom of page