top of page

Ugo Turcat

klavecimbel & klavierklas

Ik ben een groot liefhebber van barokmuziek! Vooral de Franse barokmuziek met haar typische esthetiek ligt me nauw aan het hart. Ik geniet er van om me te verdiepen in de geschiedenis, de componisten en de muziekinstrumenten van de 17de en 18de eeuw. Je vindt me dan ook vaak met mijn neus in de boeken. Historische traktaten uit deze unieke en boeiende periode neem ik graag onder de loep.

 

Uiteraard ga ik ook als uitvoerder met deze muziek aan de slag. Ik ben medeoprichter van verschillende instrumentale ensembles gespecialiseerd in Franse barokmuziek. Met deze ensembles heb ik het voorrecht gehad om enkele kamermuziekwedstrijden te winnen.

 

Vol enthousiasme organiseer ik projecten in de academie. Ik ben een fervent voorstander van praktijkgericht leren en moedig leerlingen aan om te leren door te spelen. Ik ben ervan overtuigd dat muziek zich echt openbaart door oefening!

 

Wil je het klavecimbel ontdekken in al haar facetten? Dan ben je aan het juiste adres in mijn dynamische klavecimbelklas. Sluit je aan bij onze groep om samen de wonderen van de barokmuziek te ontdekken!

bottom of page